Одржан десети Међународни дечији фестивал

Учесници десетог Међународног фестивала свечано су дочекани код помоћнице градоначелнице за друштвене делатности, Јелене Тодоровић. Она им је пожелела добродошлицу у “царски град”, уз очекивање да ће домаћини показати традиционално крушевачко гостопримство. Изразила је и задовољство што се ова манифестација одржава по 10. пут, што говори о њеној оправданости, али и квалитету.

“Овај Фестивал прилика је за размену искустава, знања, упознавање града, историје, традиције, а пре свега пружа вам могућност дружења, стицања нових пријатељстава, што ћете, надам се искористити на најбољи могући начин”, закључила је помоћница градоначелнице, Јелена Тодоровић.

На пријему се захвалио директор ОШ “Вук Караџић”, Драгомир Алексић, који је притом истакао и одличну сарадњу коју школа остварује са Градом и подршку коју добија кроз пројекте.

На пријему су се обратили и гости, представници школа из Словеније и Турске, као и учесници – малишани који су припремили разноврстан и богат програм за Фестивалско вече у Крушевачком позоришту.

Ова мултикултурална манифестација је конципирана тако да деца кроз међусобно дружење и креирање садржаја који ће приказати проносе богатство и разноврсност националног наслеђа и упознају се са локалном историјом и традицијом.

Основне школе “Вук Караџић” и “Драгомир Марковић” су госте из Турске, Румуније, Словеније и Македоније након пријема у општини повели у обилазак Археолошког парка, цркве Лазарице, Народног музеја, разгледање града и посету куће Симић.

Подсећамо, фестивал ће трајати до петка када ће скуп учесника имати спортски дан на Багдали, као и бројне активности у школама домаћина, а за последњи дан фестивала предвиђена је журка за госте у кафеу Културног центра Крушевац.

Текст је у целости преузет са портала РТК Крушевац.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *