Наши први кораци у свету медија – ТВ студио и ТВ емисија „Млади свет“

Идеја о опремању ТВ студија у нашој школи настала је на часовима медијске писмености са ученицима тадашњег петог и шестог разреда. Како би „зачинили“ часове ове слободне наставне активности, развијали креативност и изразили себе, ученици су корак по корак уз помоћ предметне наставнице Јелене Перчевић остварили своју замисао.

Први корак у реализацији било је осмишљавање изгледа ТВ студија. Сваки ученик имао је задатак да нацрта и преда свој предлог дизајна, након чега је уследило гласање за најбољу идеју. Ученици су се, већином гласова, одлучили за решење ученика тадашњег 5/1, Александра Илића, са чијом смо замисли отпочели реализацију пројекта.

Обратили смо се локалним фирмама и компанијама за средства за реализацију пројекта од којих нам је фабрика Кромберг и Шуберт изашла у сусрет и финансирала пројекат у целости. Овом приликом им се и званично захваљујемо на финансијској подршци. Захваљујемо се и салону намештаја „Дамис“ који је донирао водитељску фотељу.

Други корак у реализацији ове пројектне идеје било је осмишљавање назива, концепта и визуелног идентитета ТВ емисије. Ученици су давали своје предлоге, цртали логое, осмишљавали садржај прве емисије и бирали водитеље. Већином гласова одлучили су да ТВ емисија носи назив „Млади свет“, који је осмислила ученица Андријана Миловановић, да се бави промовисањем правих вредности, ученичких успеха и вештина, темама које су њима занимљиве и интевјуисањем познатих успешних личности.

За водитеље емисије одабрали су Андријану Миловановић и Саву Вељковића. Креирањем садржаја
бавиће се Катарина Стошић и Стефан Вељковић, док ће иза камере бити Филип Ђорђески. Лого ТВ емисије осмислила је Неда Милојевић.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *