Ђак генерације 2022/23.

Ђак генерације за 2022/23. годину - Вељко Милојевић

Избор Ученика генерације је пријатан, али и тежак задатак јер треба одабрати најбољег међу најбољима. Не само према резултатима у учионици и на такмичењима, већ и према манирима, васпитању, залагању, односу према другарима.

Волт Дизни је рекао да сви снови могу постати стварност уколико имате храброст да их следите. Вељко је своје снове следио храбро и учествовао на многобројним такмичењима, при чему је увек стизао до највиших рангова. Из математике, програмирања, физике и енглеског језика је на републичким такмичењима освајао прво место, при чему је програмирање било и остало највећа љубав. Са пуним је правом носилац Вукове дипломе и дипломе „Доситеј Обрадовић“.

Спорту је такође посветио део свог времена. Прво место на Међуокружном такмичењу са кошаркашком екипом из „Вука“ је бонус  у успесима овог младог човека.

Као особа која воли јавне наступе и манифестације, са гитаром у руци, учествовао је на школским приредбама.

Начин на који размишља („Може ли то некако другачије и брже?“) његов је лични печат и пример вршњацима да никада не треба одустати, да лични печат треба неговати и онда када га други не разумеју.

Будућем програмеру можемо рећи једно велико „Хвала!“ за несебично и поноса вредно представљање школе и једно још веће „Срећно!“ у свему што пожели да буде.