Реч директора

Драги наши родитељи, драга децо,

Као директору ОШ „Вук Караџић“ Крушевац част ми је да вас поздравим и пожелим вам добродошлицу на нашу званичну виртуелну презентацију школе, сајт.

На овом месту имаћете прилику да се боље упознате са организацијом рада школе, планираним активностима, али и великим богатством које су наши наставници створили кроз наставни процес заједно са ђацима.

Бити наставник у данашње време није нимало лак задатак. Стога желим да овом приликом јавно похвалим све колеге које се чак и у овим тешким временима труде да поред знања, ученицима пренесу и животне вредности које су данас нарушене. Свакодневно настојимо да обогатимо процес учења користећи се иновативним и деци занимљивим методологијама, како бисмо процес усвајања знања учинили лакшим и ефикаснијим.

Као школа са дугом традицијом, која је настала на темељима прве основне школе у Крушевцу, сматрам да смо одржали и унапредили њен углед и сјај изузетним постигнућима наших ђака на општинским, окружним и републичким такмичењима.

Свима нама је добро позната крилатица да у знању леже моћ и богатство, које би нам засигурно донело напредак у материјалном смислу и створило боље услове за живот. Но, мишљења смо да веће богатство лежи у доброти, саосећајности, у умећу дељења и давања. Знање без доброте може бити и деструктивно. Зато од наших ђака желимо најпре да створимо добре људе који ће стечено знање користити на најплеменитији начин, за добробит свих нас. Јер, напослетку, важније је бити добар човек, него одличан ђак. То је и мисија наше школе коју заговарамо данас и заговараћемо је и у будућности.

С поштовањем,

Директор ОШ “Вук Караџић” Крушевац