О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ ЗА УЧЕНИКЕ 8. РАЗРЕДА одржаће се 09. и 10. априла 2020. (петак и субота) по следећем распореду:

МАТЕМАТИКА: 09. априла 2020. од 13.00 до 15.00 часова

СРПСКИ ЈЕЗИК: 10. априла 2020. од 09.00 до 11.00 часова

КОМБИНОВАНИ ТЕСТ: 10. априла 2020. од 11.30 до 13.30 часова

  • Ученик седи на месту са редним бројем који одговара редном броју са збирног списка ученика који је истакнут на улазу у школу. Ако се твоје име не налази на списку распоређених за полагање пробног завршног испита или је неки податак погрешно уписан ОБАВЕЗНО се јави одељењском старешини, да би се на време отклонила грешка.
  • Ученик који полаже завршни испит мора код себе имати: • потребан прибора за рад на ПРОБНОМ ЗАВРШНОМ испиту o за српски језик: графитна оловка, хемијска оловка и гумица o за математику: графитна оловка, хемијска оловка, гумица, троугао, лењир и шестар, o за комбиновани тест: графитна оловка, хемијска оловка, гумица, троугао, лењир и шестар
  •  од личних ствари на испит се може унети само вода/освежавајући напитак, а све остале ствари обавезно се одлажу на посебно место током трајања испита.

 

Добродошли...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

     Основна школа „Вук Караџић“ прославља свој дан 8. новембра. Ово је први пут у новијој историји школе да неће бити одржана Свечана академија због пандемије корона вируса. Крајем јуна у невремену које је захватило Крушевац наша школа је остала без крова. Том приликом
оштећене су учионице на другом спрату, библиотека и мала сала. На срећу штета је санирана пре почетка школске године.
Поводом Дана школе расписали смо Конкурс за ликовне и литерарне радове. Награђени су:

ЛИТЕРАРНИ РАДОВИ

МЛАЂИ РАЗРЕДИ                            СТАРИЈИ РАЗРЕДИ
1. АЛЕКСА ЖОРИЋ, 2-1                    ДАНИЛО ГРУЈИЋ, 8-2
2. ВЕРА МИЛУТИНОВИЋ, 4-4         ЕНА ВУКЕЛИЋ, 8-4
3. ИВАН СТАНОЈЕВИЋ, 2-4             ВЕЉКО МИЛОЈЕВИЋ, 6-3
Ужи избор литерарних радова можете прочитати овде.

ЛИКОВНИ РАДОВИ

МЛАЂИ РАЗРЕДИ                               СТАРИЈИ РАЗРЕДИ
1. ОГЊЕН МИЛАНОВИЋ, 2-1              МАРИЈА ЧУГАЉ, 7-3
2. МИЊА РИСТИЋ, 4-1                       ИВА ПЕТРОВИЋ, 8-4
3. НИНА ИЛИЋ, 2-4                            ДИЈАНА БОГОЈЕВИЋ, 7-2
Погледајте галерију ликовних радова (најужи избор). Сви ликовни и литерарни радови из ужег
избора изложени су у холу школе. Награђенима честитамо!

И ове године обележен је Европски дан језика у нашој школи низом активности које су трајале целе недеље. Носиоци активности су били наставници страних и српског језика а придружили су се и бројни наставници разредне и предметне наставе. Догађај под називом “Language Week”  пријављен је на сајту European day of languages   а неке од активност су делови неколико eTwinning пројеката у којима учествују наши ученици и наставници. Учествовали су ученици свих узраста. Ученици трећег, четвртог и петог разреда су правили честитке које су изложене на сваком спрату школе. Ученици 4. разреда су имали прилику да се упознају са немачким језиком који ће почети да уче следеће године. Ученици 5. разреда су снимали клипове у којима су показали колико су научили немачки од 1. септембра. Ученици 5. и 7. разреда имали су прилику да науче основне фразе на кинеском и француском језику а ученици    6. разреда су учили руски. Ученици 7. разреда су такође урадили пројекат ” Колико језика знаш- толико вредиш”. Било је весело и говорило се на више језика током целе недеље, не само на часовима српског и страних језика, већ и на часовима математике!

Погледајте и фотографије са овог догађаја.

8

Novembar 2020

Дан школе

Пратите нас на Facebook-у