Get Adobe Flash player

Тринаесторо ученика географске секције средње школе из немачког града Штеген, у близини Фрајбурга, и њихово двоје наставника у посети су Основној школи „Вук Караџић“ и Граду Крушевцу.

Посета се реализује у оквиру пројекта који је подржан од стране Развојне агенције Србије, а млади гости из Немачке данас су посетили зграду Градске управе.

У име Градске управе, групу немачких средњошколаца и њихове наставнике, поздравила је и пожелела им добродошлицу помоћница градоначелника за друштвене делатности Јелена Милановић. Средњошколци из немачког града Штегена су у тродневној посети Основној школи Вук Караџић и Удружењу Развојни центар Србије. Посета се реализује у оквиру пројекта који је подржан од стране Развојне агенције Србије, а током боравка у нашем граду, млади гости из Немачке упознаће се са културно-историјским знаменитостима Крушевца.

Преносећи утиске о гостима из Немачке, директор Основне школе „Вук Караџић“, Драгомир Алексић каже да су видно изненађени дочеком и гостопримством.  Сви ученици и наставници наше школе се труде да им та посета остане у дугом и пријатном сећању. Велико задовољство нам представља то што су од свих школа изабрали баш нашу.

Наставник младих гостију из Немачке, Стефан Грабисна каже да су импресионирани нашим градом. Свиђа му се Основна школа „Вук Караџић“ и љубазност домаћина: “Дивни људи се овде брину о нама. Осећамо се као код куће. Такође, уживали смо у градском музеју где је приказана ваша богата историја. Упознати смо и са вашим богатим уметничким наслеђем. Заиста смо импресионирани са оним што видимо у Крушевцу.“

Од свих градова на Балкану, гости из Немачке изабрали су да посете само Крушевац, а после боравка у нашем граду, одлазе у Истанбул.